Du har hørt det igen og igen. Det er en god idé at lave bækkenbundsøvelser. Bækkenbunden er en muskel, der skal holdes stærk og sund ligesom resten af kroppens muskler. Altså skal den trænes.

Bækkenbundsøvelser gør det nemmere for dig at holde på vandet og ikke tisse i bukserne. De øger også din nydelse ved sex.

Få hjælp til øvelserne

Det kan være en udfordring at lave bækkenbundsøvelser. Det er svært at huske dem i en travl hverdag. Selvom de ikke tager lang tid og kan laves samtidig med noget andet. Det kan også være svært at udføre dem rigtigt – og at vide, om man gør det rigtigt.

Er du i tvivl, kan du få hjælp til dine bækkenbundsøvelser med en Empelvic pude. Med puden kan du lave dine øvelser og også øve dig på at slappe af i din bækkenbund. Det er også vigtigt at kunne slappe af, så du ikke spænder unødvendigt.

Slå to fluer med et smæk

Når du lige starter med bækkenbundsøvelser, vil du måske gerne koncentrere dig fuldt ud om dem. Når du med tiden har lært teknikken og er vant til at lave øvelserne, kan du lave noget andet imens.

Du kan lave øvelserne, imens du ser fjernsyn. Du kan træne, imens du sidder og arbejder. Hvis du har ventetid ved bussen eller i et venteværelse, kan du lave bækkenbundsøvelser.

Hvis du tænker på at udnytte alle de muligheder, du har, bliver øvelserne en naturlig del af din hverdag. Du kan få lavet rigtig mange øvelser, og din bækkenbund kan blive rigtig velfungerende.

Ikke kun efter en fødsel

Bækkenbundsøvelser er for alle. Når kvinder lige har født, er der mange, der anbefaler øvelserne. De er dog gode for alle. Alle kan opleve problemer med bækkenbunden, men de kan forebygges, hvis den er i god form.